Ontdek de mooie Dendervallei

Ontdek de streek

De Paellepelhoeve ligt pal in de mooie en stille Dendervallei. Met natuurgebied De Gavers en de Vlaamse Ardennen vlakbij is er aan groen echt geen gebrek in onze omgeving. Deze streek nodigt uit tot langzaam verkennen, te voet of met de fiets. Voor wielerliefhebbers is de streek zeker geen onbekende. Ninove is de traditionele aankomstplaats van de Omloop Het Nieuwsblad. Van hieruit ben je dus snel vertrokken voor zowel vlakke ritten langs de Dender als voor de typische kuitenbijters zoals De Muur en De Bosberg.

Maar er is natuurlijk veel meer te zien in onze streek. Zo heeft Ninove ook 3 verschillende types molens waaronder de Fonteintjesmolen in Meerbeke, de Wildermolen in Appelterre en de molen ter Zeven Wegen in Denderwindeke. Deze verscheidenheid aan molens is uniek in Vlaanderen. Je kan de molens bezoeken op afspraak.

Wat zeker ook een bezoek waard is, is de ijzeren voetgangersbrug in Pollare. Het mooiste stukje Dendervallei ligt op Ninoofs grondgebied, tussen Ninove en Geraardsbergen. Dit uniek stukje erfgoed werd in 1987 geklasseerd omwille van haar waarde op vlak van de ijzerarchitectuur en de industriële archeologie.

Wandelen

De omgeving van de Dendervallei is een paradijs voor wandelaars. Wij liggen niet alleen vlakbij de lange afstand route GR5A, ook in en rond Ninove zijn er heel wat wandelmogelijkheden. We geven je alvast enkele suggesties in onze buurt.

Wandelknooppunten 98 en 71 liggen vlakbij. Stel zelf je route samen.

Fietsen

Onze streek is de thuishaven van vele grote koersen. Sportieve en recreatieve fietsers halen hier zeker hun hart op. Van vlakke ritten langs de Dender tot de stevige hellingen uit de Ronde van Vlaanderen, allemaal makkelijk te bereiken vanuit de Paellepelhoeve.

 

Fietsknooppunten 95, 96, 66 en 44 liggen vlakbij. Stel zelf je route samen.

Steden

Wie houdt van gezellige stadjes komt in onze streek zeker aan zijn trekken. Ninove zelf is absoluut en bezoekje waard. Met de Abdijkerk, de Koepoort, de Liberale Kring en het oud Stadhuis staan er in het centrum heel wat bijzondere gebouwen. Maar Ninove is ook bekend bij de bierliefhebbers want dit is de stad van de Witkap Pater, een heerlijk bier dat gebrouwen wordt in brouwerij Slaghmuylder, die overigens als sinds 1860 bestaat!

Op slechts 15 km van Ninove ligt het mooie Geraardsbergen, de stad van De Muur, de mattentaarten én van een eigen Manneken Pis, het oudste van België. Bovendien geraak je vanuit de Paellepelhoeve vlot in Aalst, Dendermonde en Gent. Voor citytrippers is er echt geen gebrek aan mogelijkheden.

Eten en drinken

Natuurlijk zijn er in onze streek ook tal van mogelijkheden om lekker te eten of gezellig iets te gaan drinken. Heb je tips nodig? Guy en Ann helpen je graag en vertellen je met plezier over hun favoriete plekjes. Op afspraak kunnen wij ook een avondmaal voorzien in de B&B. Neem daarvoor best op voorhand even contact met ons op.

Reserveer nu

Boek nu je vakantie bij de Paellepelhoeve en neem vandaag nog contact met ons op!